fredag 6 januari 2012

Platta Semlor, liten flicka, kleptomani och Matmormor...

- Matte fick "Semlesug", ... kanske för att hon läser För sån é jag!http://www.meekatt.com/. Eller för att hon så envetet tycker att dessa bakelser skulle vara till salu året runt, då Tempo sålt -billigt-goda förra året, och när hon igen ville lyxa-till-det så fanns det banne mig inte!

- Så vad gör man? Jo, man spenderar en evinnerligt lång tid tillsammans med Matte i köket, så lång tid att man tröttar till sig, och somnar...Men man väcks snart av att elvispen går, och då vankas det grädde!!!
Att sen Semlorna mer ser ut som platta kakor är ju en annan historia, om att Matte inte ALLTID gör enligt receptet; det är mer regel än undantag!

Sen har vi grannflickan, som är så förtjust i Cinco; och det är hundra procent ömsesidigt från Cinco´s sida. Idag gick det bra, för första gången på ett år, att hon klappade honom! Men han vill gärna hoppa ur skinnet vid åsynen av denna lilla varelse!

Har Cinco kleptomani? Jo, kanske det... de där förbannade strumporna, och vantarna, och smörgåspåläggen som ibland försvinner, filtkanter som tuggas på, eller den lösa tråden..., småsten, novemberkaktusens blommor. Puh!
Matmormor gav en idé efter att ha varit hundvakt åt dessa två  krabater; att Cinco nog kunde bli en servicehund som hämtade saker åt äldre och handikappade.